Blog Başlık

  • Ocak 28, 2022

    Nasıl olsa görmüyoruz diye rahat olduğumuz ne kadar mesele var farkında mısınız? Mikropları da göremiyoruz örneğin çıplak gözle. Gözlerimizin mikroskop özelliği yok çünkü. Peki ya olsaydı, çıldırırdık herhalde... Ne yemek yiyebilir, ne su içebilir, ne de aynaya bakabilirdik.

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim, Eterik Beden, Kalp Gözü
  • Ocak 22, 2022

    Hava durumunun bir önemi yoktur eğer fikirler karanlıksa... Başınıza gelen her şey sizde bir iz bırakır. İzlerden muhteşem bir tablo da çıkar ortaya, karalanmış bir sayfa da... Sizi büyüten şey ile büyüttüğünüz şeyi karıştırmayın.

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim
  • Kasım 29, 2021

    Ateşin içine bir şey attığınızda, küllerin rengi dikkatinizi çekti mi hiç? Ateşe attığınız obje hangi renk olursa olsun, küllerin nasıl göründüğünü fark ettiniz mi? Yanan şey karışık renkli bir kumaş parçası da olsa, beyaz bir kâğıt da olsa geriye siyah külleri kalır.

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim
  • Kasım 29, 2021

    Ne oldu bize? Neşemiz, gülüşlerimiz, sevinçlerimiz... Gözlerimizdeki şenliğimiz, hafif tebessümlerimiz... Sanki hiç gün doğmamış, hiç sabah olmamış gibi... Geçmemiş gibi içimizdeki gecenin koyuluğunun izi...

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim
  • Kasım 17, 2021

    Kendi hayatında değişimi en çok arzulayanların yaptığı en büyük hatadır kendine iyi bakamamak. O mutsuz, huzursuz, güvensiz ve dertli hali ile o kadar bütünleşmiştir ki, bir türlü aynaya baktığında ondan başkasını göremez… Halbuki bunlar sırtında taşıdığı ve hayat enerjisini emen yüklerden başka bir şey değildir. O dertlendikçe, o şikayet ettikçe yükler daha da büyür, emdikleri enerji ile daha da gelişirler…

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim
  • Kasım 17, 2021

    Ne zor iştir ait olmak… Bazen bir şehre, bazen bir eve, en çok da kendi kendine… Tam ait olduğumuzu hissettiğimiz anda Şehirden kaçıp kurtulasımız gelir. Tam alıştık derken, birden pılıyı pırtıyı toplayıp o evden çıkıp gitmek gelir insanın içinden.

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim
  • Kasım 17, 2021

    Belki onun ağzından bunları duyamıyor olabilirsiniz, onun kaleminden hiç dökülmeyecek belki bu sözler ama bir evlat yetiştirmenin sorumluluğunu mutlaka siz de hissediyorsunuz omuzlarınızda… Onun bu mektubunda ilettiklerini gelin bir de madde madde sıralayalım, biraz daha açıklayalım isterseniz

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim
  • Kasım 17, 2021

    Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, insan dünyanın neresine giderse gitsin aradığı huzuru, mutluluğu, refahı ve zenginliği bulamıyor. Nereye gidersek gidelim, nereye kaçarsak kaçalım, her gittiğimiz yerde denizlerin bulandığını, nehirlerin kuruduğunu, ağaçların kesildiğini, doğanın kirlendiğini, toplumun bozulduğunu görüyoruz.

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim
  • Kasım 17, 2021

    Hepimiz gündelik hayatın türlü çeşitli zorluklarından geçerek ilerliyoruz yarınlara. Yarına karşı beslediğimiz umutlarımız bazen öyle bir hal geliyor ki, küçücük, önemsiz ve gündelik bir dert sayesinde gizleniveriyor yüzümüzün arkasına. Yaşadığımız her talihsizlik, sanki hiçbir irademiz yokmuş gibi, hemen gelip yapışıyor varlığımıza. Aynaya baktığımızda kendimizi bir anda suratı asık ve gülümsemeyen birine dönüşmüş bir halde buluveriyoruz. 

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim
  • Temmuz 14, 2021

    Hepimiz bir yoldayız sanıyoruz. Oysa bazılarımız için yol çoktan bitmiştir hatta belki başlamamıştır. Çünkü arayacak bir şey yoktur bile, doğru tektir; o da kendi bildigidir. Bu yüzden bazılarımız için çok da yorulup anlatmaya; açıklama yapmaya izah etmeye gerek yoktur

    Bütüncül Şifa, Blog, İlim