Blog Başlık

  • Haziran 19, 2023 Blog

    Birçoğumuzun hayatında, kendisinde, işinde ve daha pek çok şeyde değiştirmek istediği hususlar, yönetmek istediği konular bulunmaktadır. Zayıflamak, yabancı dil öğrenmek, eğitim almak, daha düzenli uyumak, işyerinde başarılı olmak, sınav kazanmak gibi... Bu konular için kimimiz yardım alıyoruz, kimimiz ise çevremize danışıyoruz. Çünkü daha iyisini istiyoruz ve yolunda gitmeyen bir şeyleri de değiştirip dönüştürmeye niyet ediyoruz. Ancak dönüştüremediğimiz şeyler de olabiliyor.

    Bir şeyleri değiştirme niyetine girdiğimiz ve bu doğrultuda karar verdiğimiz halde neden olmuyor?

     

    değişim, dönüşüm, başlamak, hayat
  • Mayıs 30, 2023 Blog

    Pek çoğumuz hayatta geçici yollara ve çözümlere başvururuz. Çalışırken, çocuğumuza bakarken, yemek yaparken bile o anki sorunu halletmek için geçici bir yol bulduğumuz olmuştur. Örneğin bebeğimizin karnı aç değilse, altı temizse, üşüme terleme durumu yoksa ve yine de ağlıyorsa onun ağlamasına çözüm bulmak için ağzına bir emzik veririz. Emzik vermeyi bir çözüm zannederiz ancak unuttuğumuz bir şey vardır: Bebeklerin iletişim dili ağlamaktır ve bebekler ağlar.  Dolayısıyla bu örnekteki emzik, sadece bebeğin ağlamaması için değil, aslında bizim de ağlama sesini duymamak için geliştirdiğimiz geçici bir çözümdür. Gerçekte bebeğin ağlaması gereken bir limiti vardır ve ona ihtiyacı yokken emzik vererek sadece ağlamasını ertelemiş oluruz. Ve bir durum, ertelendikçe büyür...

    çözüm, kalıcı, geçici, bağımlılık, hayat
  • Mayıs 10, 2023 Blog

    Bugün kendinizle hesaplaşırsanız, önünüze bildiğiniz bir konu gelir. Bu da sizi artık bazı korkularınızdan emin kılar.

    Korktuğunuz her ne ise başınıza gelmesini istemiyorsanız, korktuklarınızın bilmedikleriniz olduğunu fark etmeniz gerekir. İnsan, öğrenme ihtimali olduğu şeyleri bilmeli, öğrenme ihtimali olmadığı şeyleri, geçmişte veya gelecekte olduğunu kabul etmelidir.

    korkmak, blog, korku, korkular, korkuları, yaşamak, korkulardan, kurtulmak,
  • Nisan 27, 2023 Blog

    İnsanoğlunun hiçbir şey istemediği gün yoktur neredeyse... İsteriz... Rızık isteriz, sağlık isteriz, dua isteriz, başarı isteriz, sevgi isteriz... İsteyerek neleri talep ettiğimizi veya nelere talip olduğumuzu bilir miyiz? 

    talipolmak, talebe, haketmek, hakediş, istemek
  • Nisan 15, 2023 Blog

    Her şeyin kendi zamanı var. Yani, öğlen vaktinde teravih kılamazsınız. Arefe gününden bayram namazı eda edemezsiniz, iftar olmadan orucunuzu açamazsınız...

    Vakit ne kıymetli öyle değil mi... Peki biz ne yapıyoruz? Vakitsizlikten yakınıyoruz: “Vaktim yoktu, seni arayamadım”, “Bayramda tatile gittik, uğrayamadım”, “Okumaya bir türlü vakit bulamıyorum”...

     

    vakit, vakitsizlik, Ramazan, verim, maneviyat, blog, yazısı
  • Nisan 03, 2023 Blog

    Sahip olmadığımız  ne çok şey var hiç düşündünüz mü? Ve hayattan beklentimiz ne kadar çok, fark ettiniz mi? Arada kendinize bu soruları sorduğunuz oluyor mu? Oluyorsa, kendinize tatmin edici cevaplar verebiliyor musunuz?

    Duygu, Sevgi, Saygı, Blog, Yazısı
  • Mart 20, 2023

    İnsan, genelde bazı şeylerin kıymetini ya bilemez ya da geç öğrenir. Özellikle kişi,  elindeki şey  ne kadar az ve eksik ise o kadar yetersiz olduğuna veya ne kadar yetersiz ise o kadar gereksiz olduğuna inandırır kendini.

    varlık, yokluk, büyük, küçük, az, çok, azla yetinmeyi bilmek, hak ediş
  • Mart 06, 2023

    İmtihanın mahiyeti, sonuçta değil, imtihan sürecinde ne yaptığımızda gizlidir.

    #rutin #imtihan #sınav #hayat
  • Şubat 17, 2023

    Kuvvetten doğan irade, istek ile birleşmelidir ki onu kullanabilelim. İsteğin oluşması içinse nelerin gerçekten ihtiyaç olduğunu görebilelim ki sonuca ulaşabilelim.
     

    #kuvvet #güç #denge #
  • Ocak 05, 2023

    Özdenetim, insanın kendini tutabildiği yerdir.

    İnsan, ancak özdenetimi varsa, dengededir. Ve insan, ancak özdenetimi varsa, insan gibidir.

    #tekamül #maneviyat #ilimyolculuğu #denge #özdenetim #an